Botox en Fillers

U heeft ongetwijfeld weleens gehoord van Botox en fillers. Wat is dit en waarvoor wordt dit toegepast?

Botox wordt toegepast om de spiersamentrekking te verminderen en de huid te ontspannen. Het bestaat uit de stof Botuline Toxine en wordt door middel van een klein dun naaldje in spiertjes gespoten waar rimpels zichtbaar zijn. Botox kan worden toegepast om cosmetische redenen zoals kraaienpootjes, voorhoofdrimpels of fronsrimpels. Echter kan Botox ook om medische redenen worden toegepast, bijvoorbeeld in verband met tandenknarsen, zenuwtrekken bij het oog, overmatig zweten of migraine. Door het toepassen van Botox kunnen dergelijke klachten voor een bepaalde periode verdwijnen of dusdanig verminderen.

Fillers zorgen zoals de naam al zegt voor volume. Fillers kunnen uitkomst bieden om de lippen op te vullen, of wanneer iemand bijvoorbeeld ingevallen wangen of ogen heeft.
Ook kan het worden toegepast om bepaalde rimpels te verminderen. De fillers bestaan uit een lichaamseigen stof hyaluronzuur. De stof kan langdurig doorwerken en wordt door het lichaam zelf afgebroken.

Binnen onze praktijk kunt u terecht voor een persoonlijk advies en het toepassen van botox of fillers. U dient hiervoor 18 jaar of ouder te zijn.

a