Endodontologie

Het kan jammer genoeg voorkomen dat u klachten krijgt aan een tand of kies, bijvoorbeeld door een val of klap of een wortelpunt ontsteking. Maar ook kan er sprake zijn van een ontsteking terwijl u er (nog) geen last van heeft. In dit soort gevallen kan het noodzakelijk zijn voor het behoud van de tand of kies om een wortelkanaalbehandeling uit te laten voeren door de tandarts. Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de tand of kies verdoofd en worden de microscopisch kleine kanalen binnen de wortel schoongemaakt met speciale instrumenten om vervolgens opgevuld te worden met speciaal materiaal. Hierdoor kan de kies nog jaren behouden blijven en bent u klachtenvrij. Een wortelkanaalbehandeling kan uit 1 of meerdere behandelingen bestaan. Dit is afhankelijk van de situatie.

Soms kan het voorkomen dat de tandarts ondanks alle hulpmiddelen de wortelkanaalbehandeling zelf niet kan uitvoeren of af kan maken. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld een fractuur die met het blote oog niet zichtbaar is, of doordat de wortelkanalen te nauw zijn waardoor de tandarts met zijn instrumenten de kanalen niet kan bereiken. In dat geval wordt u door uw tandarts verwezen naar een Endodontoloog. Dit is een tandarts die zich gespecialiseerd heeft in het uitvoeren van gecompliceerde wortelkanaalbehandelingen en daar speciale microscopische apparatuur en instrumenten voor heeft.

Bij Dental Esthetic Pure hebben wij veel ervaring op het gebied van wortelkanaalbehandelingen. Wij gebruiken hiervoor moderne technieken en apparatuur zodat de kans van slagen zo groot mogelijk is.