Implantologie

Wanneer u 1 of meerdere tanden of kiezen mist zijn er diverse mogelijkheden om deze weer op te vullen. Een van deze mogelijkheden is het laten plaatsen van een implantaat. Een implantaat is een titanium schroef die geplaatst wordt in de kaak als zijnde een kunstwortel, waar later bijvoorbeeld een porseleinen kroon op geplaatst kan worden. Naast het feit dat de lege ruimte is opgevuld, ziet u een tand of kies die exact lijkt op de rest van uw tanden of kiezen en dus niet van echt te onderscheiden is.

Behalve een kroon, is het ook mogelijk om meerdere implantaten te plaatsen voor bijvoorbeeld een brug of een gebitsprothese. Een brug zijn porseleinen kronen (pijlers) waartussen 1 of meer zwevende delen (dummy) vast zitten. Wanneer u meerdere tanden of kiezen naast elkaar mist, kan een brug een uitkomst bieden.

Wanneer u geen tanden en kiezen meer in de kaak heeft, en uw gebitsprothese geen houvast meer heeft en beweegt (zwemt) in de mond, kan dit nare gevolgen met zich mee brengen, bijvoorbeeld doordat de spraak en zelfs eetlust fors achteruit gaan. Om weer goed te kunnen functioneren met een gebitsprothese is het mogelijk om implantaten in de kaak te laten plaatsen waarop vervolgens een klik constructie kan worden gemaakt. Op deze constructie kan de nieuwe prothese vast worden geklikt waardoor u weer goed kunt eten en praten. De prothese kan ook eenvoudig weer uit de mond gehaald worden zodat reinigen ook goed mogelijk blijft.

Het plaatsen van implantaten is vaak vrij eenvoudig uit te voeren. Omdat dit een chirurgische behandeling is en men vaak beïnvloed wordt door meningen van buitenaf, schrikt dit de patiënt vaak af. Echter is dit helemaal niet nodig. Het plaatsen van implantaten dient in een steriele setting te worden uitgevoerd om het risico op infectie te voorkomen. Dit kan indruk maken op de patiënt. Echter is de ingreep zelf vrij snel uitgevoerd, maar liefst in 30 tot 45 minuten. Wij hebben ruime kennis en ervaring op het gebied van implantologie en doen dit met uiterst veel zorg en aandacht. Ook voor de patiënten die angstig zijn voor een dergelijke ingreep kunnen wij goede begeleiding bieden om de drempel te verlagen.

Wilt u weten wat voor u mogelijk is op het gebied van implantaten? U kunt altijd bij ons terecht voor een passend advies.