Preventieve mondzorg voor kinderen

Kinderen zijn van harte welkom binnen onze praktijk. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat uw kind met een goed gevoel naar de tandarts gaat en ook weer met een goed gevoel de deur uit stapt. Daarom besteden wij bij Dental Esthetic Pure veel tijd en aandacht om een goede basis te kunnen leggen met uw kind zodat het vertrouwen kan groeien.
Het vertrouwen en de motivatie van de ouders zijn in dit proces minstens zo belangrijk. Positieve invloed van de ouders werkt enorm mee in het vertrouwen van uw kind in de behandelstoel.

Wellicht bent u als ouder zelf bang voor de tandarts of weet u niet zo goed hoe u het beste kun handelen als u met uw kind naar de tandarts gaat. Wij zijn ervaren in het behandelen van kinderen en het adviseren van de ouders omtrent de behandelingen van het kind en hoe om te gaan met bepaalde situaties of angst. Vraagt u ons gerust om advies!

Abigail, onze preventieassistent voor de kids!

Heel blij zijn wij met Abigail die vanaf 1 augustus 2021 ons team is komen versterken voor alle kinderen van 2 tot 18 jaar. 

“Aby” zoals zij door zowel de kinderen als ouders wordt genoemd is preventieassistent en al jaren elders werkzaam geweest in een praktijk voor kindertandheelkunde. Aby is zeer ervaren in angstbegeleiding, waardoor een bezoek aan de tandarts veel minder angst en stress veroorzaakt zowel voor de kinderen als voor de ouders!

Zie ook ons artikel op indebuurt.nl: ‘Nu naar de tandarts gaan, is superbelangrijk voor later’

Het aantal kinderen met gebitsproblemen is nog altijd te hoog (zie ook dit artikel van de KNMT). Wij willen daarom graag het verschil maken en de drempel voor de kinderen en ouders te verlagen door hier meer tijd en  aandacht aan te besteden.

Wist u dat de reguliere Mondzorg tot 18 jaar grotendeels vergoed wordt door de basisverzekering en dat u ook geen eigen risico hoeft te betalen? Daarom is juist nu naar de tandarts gaan, super belangrijk voor later!

 

“Een gezond gebit is kinderspel”