Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is van belang om uw mond en uw gebit gezond te houden en zo bijvoorbeeld gaatjes of tandvleesontstekingen te voorkomen. Indien tandplak langer dan 24 uur aanwezig blijft in de mond ontstaan er problemen in de mond welke gevolgen heeft voor uw mondgezondheid. Uw behandelaar adviseert u daarom de tanden en kiezen minimaal 2 keer per dag te poetsen. Echter is het ook van belang dat er tussen de tanden en kiezen gereinigd wordt omdat een tandenborstel deze plaatsen niet kan bereiken. Uw tandarts, mondhygiënist of preventieassistent kan u een passend advies geven welke methode voor u het beste geschikt is om tussen de tanden en kiezen te reinigen.

Het is mogelijk dat u door uw tandarts verwezen wordt naar de preventieassistent of mondhygiënist binnen onze praktijk. Het doel hiervan is om uw mondhygiëne goed in kaart te brengen en u zo goed mogelijk te adviseren hoe u het beste uw mondhygiëne kunt bijhouden en eventuele problemen kunt voorkomen. Daarnaast wordt uw gebit gereinigd en eventuele aanslag verwijderd. Hiervoor wordt uitgebreid de tijd voor u genomen.

De mondhygiënist is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met gevorderde tandvlees problemen (Parodontitis). Hiervoor kan een behandeltraject van toepassing zijn waarbij eerst een onderzoek verricht moet worden, gevolgd door één of meerdere initiële behandelingen en nazorg.

De preventieassistent is opgeleid voor het behandelen van patiënten met tandsteen, aanslag en lichte tandvlees problemen tot een bepaalde niveau. Ook kan de preventieassistent u een passend advies geven over het gebruik van bepaalde hulpmiddelen om het gebit te onderhouden en de mondhygiëne te verbeteren.

Wilt u meer weten over een mondhygiëne behandeling of een afspraak maken bij de mondhygiënist of preventieassistent? Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.