Orthodontie

In sommige gevallen kan het voorkomen dat u of uw kind een beugel wordt geadviseerd of zelf een beugel wenst. Dit kan diverse redenen hebben zoals grotere ruimtes tussen de tanden of bijvoorbeeld tanden die scheef staan. In sommige gevallen wordt u hiervoor verwezen naar een orthodontist. Echter kan het voorkomen afhankelijk van de gebitssituatie, dat een doorverwijzing naar de orthodontist niet altijd noodzakelijk is.

Bij Dental Esthetic Pure werken wij met een onzichtbare beugel (Invisalign). Dit is een uitneembare beugel die geleidelijk het gebit corrigeert naar de gewenste stand. Deze beugels worden op maat gemaakt door middel van 3D techniek.
Het dragen van de onzichtbare beugel heeft als voordeel dat de beugel uitneembaar is waardoor u geen problemen heeft met eten, daarnaast is de beugel eenvoudig schoon te houden, de beugel is niet pijnlijk en u hoeft deze beugel niet maanden of jaren te dragen in tegenstelling tot vaste (slotjes) beugels.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een onzichtbare beugel? Neemt u gerust contact op met onze praktijk voor het maken van een afspraak zodat de tandarts kan kijken wat in uw geval de mogelijkheden zijn.