Van eigen gebit naar kunstgebit

Van uw eigen gebit naar een kunstgebit is een grote en soms emotionele stap. Soms zijn het slechts een paar tanden, maar het kan ook voorkomen dat u een volledig kunstgebit gaat dragen. Wij zorgen ervoor dat u uitgebreid informatie en voorlichting krijgt over het dragen van een prothese en welke opties er zijn. Daarnaast geven wij u advies over het dragen, functioneren en verzorgen van uw prothese en uw mond.

Uw kunstgebit kunt u schoon houden door deze een nachtje in een reinigingsmiddel te laten liggen. Hiermee voorkomt u de vorming van tandsteen op uw kunstgebit. Borstel uw kunstgebit daarna goed en spoel het af met water. Leg uw gebit nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen.

Maak ook uw mond schoon

Houd behalve uw kunstgebit ook uw mond schoon. Spoel in het begin, als de wonden nog niet helemaal zijn genezen uw mond na elke maaltijd met een beetje lauw water. Daarna kunt u uw tandvlees beter met een zachte tandenborstel poetsen. Gebruik hiervoor gewone fluoride tandpasta. Masseer met een zachte tandenborstel minstens één keer per dag het slijmvlies waarop uw kunstgebit rust: uw kaken en de overgang van de kaak naar de wangen. Poets ook uw gehemelte, want ook daar kunnen voedselresten zitten.