Plaat of frame prothese

Een schone prothese voelt altijd glad aan. Reinig uw prothese dagelijks met een bij de drogisterij of apotheek beschikbaar reinigingsmiddel. Volg daarbij de voorschriften van de fabrikant. Vraag eventueel uw tandarts of mondhygiënist om advies. Leg uw prothese sowieso één keer per week een nachtje in een reinigingsmiddel. Hiermee voorkomt u de vorming van tandsteen op uw prothese. Borstel uw prothese daarna goed en spoel deze af met water. Leg uw prothese nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen.

Moet ik de plaat- of frameprothese ’s nachts uit doen?

Sommige mensen knarsetanden in hun slaap of drukken de kiezen stevig op elkaar. Dat kan een onnodige druk geven op de plaat- of frameprothese en het tandvlees. Daarnaast herstelt het tandvlees ‘s nachts beter als u de prothese uitdoet. Overleg met uw tandarts wat u het beste kunt doen.

Heeft u de prothese niet in uw mond? Bewaar deze dan in een glas water. Ververs het water iedere dag. U kunt de prothese ook in een glas gevuld met een reinigingsmiddel bewaren. Spoel de prothese altijd goed af met water voordat u het weer in uw mond plaatst.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw tandarts of mondhygiënist.